Maintenance Our site will be under maintenance on Saturday, September 22th, please come back a day later

Home > For the public > Mik on Nimettmien Narkomaanien

Mik on Nimettmien Narkomaanien

Mikä on Nimettömien Narkomaanien ohjelma?

NA on hyötyä tavoittelematon miesten ja naisten toveriseura niille, joille huumeista on muodostunut ensisijainen ongelma. Olemme toipuvia addikteja ja kokoonnumme säännöllisesti auttaaksemme toisiamme pysymään puhtaana. Tämä on ohjelma, jossa pidättäydytään täysin kaikista huumeista. Jäsenyydelle on vain yksi edellytys: halu lopettaa käyttäminen. Ehdotamme, että suhtaudut asiaan ennakkoluulottomasti ja annat itsellesi mahdollisuuden. Ohjelmamme koostuu niin yksinkertaisista periaatteista, että voimme noudattaa niitä jokapäiväisessä elämässämme. Tärkeintä niissä on, että ne toimivat.

NA:han ei liity mitään ehtoja. Emme kuulu mihinkään muihin järjestöihin, meillä ei ole liittymis- eikä jäsenmaksuja, emme tee emmekä allekirjoita huumeettomuus- tai muita lupauksia. Emme ole sidoksissa mihinkään poliittisiin tai uskonnollisiin ryhmiin emmekä viranomaisiin, eikä meitä valvota millään tavoin. Kuka tahansa voi liittyä meihin ikään, rotuun, sukupuoli-identiteettiin, vakaumukseen, uskontoon tai sen puuttumiseen katsomatta.

Emme ole kiinnostuneita siitä, mitä tai miten paljon olet käyttänyt emmekä siitä, mitä yhteyksiä sinulla on ollut. Meitä ei kiinnosta sekään, mitä olet aiemmin tehnyt eikä se, miten varakas tai köyhä olet. Meitä kiinnostaa vain se, mitä haluat tehdä ongelmallesi ja miten me voimme auttaa. Tulokas on ryhmän tärkein henkilö, koska voimme säilyttää sen, mitä meillä on, vain antamalla sen pois. Ryhmäkokemuksesta olemme oppineet, että ne, jotka säännöllisesti tulevat NA-kokouksiin, pysyvät puhtaana.

 

News for the Public


Contains links to items of interest to the general public and professionals about the Fellowship of Narcotics Anonymous

PSA about Narcotics Anonymous

Information About NA

Resources for Professionals

Am I an Addict?

Welcome to NA

Please contact the webmaster if you have any comments, are not able to find something that you are looking for, or have any questions about the web site.